22 Aralık 2015 Salı

Yengeç burcunda dolunay

25 Aralık Cuma günü saat 13:11 civarında, 3 Derece Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay zamanı Ay’ın Neptün ile yakınlaşan bir etkileşimi var. Bunun yanı sıra Ay ile Hades yan yana olacak. Şimdi bu dolunayın olası etkilerinden bahsedelim teker teker…

Ev, yuva, aile ve güvenlikle ilgili konular, geçmişle ilgili bazı konular, yardımseverlik, fedakarlık gerektiren konular, beslenme, üreme, barınma gibi konular ön plana çıkabilir. Kırılgan ve kendimizi savunmamız gereken olaylar içine çekilebiliriz. Melankolik bir ruh haline bürünebiliriz. Çevrenizdeki insanlara karşı daha korumacı ve savunmacı olabilir, bu dolunay zamanı özellikle anne ile ilgili konular, anne ile ilişkiler çok daha fazla ön plana çıkabilir.

BESLENMEYE DİKKAT!

Beslenme, beslenme alışkanlıkları, besinlerle ilgili konular, diyet, sağlıklı yaşamı ilgilendiren konular ön planda olacaktır. Sağlıkla ilgili olarak; karaciğer, göğüs, göğüs kafesi, memeler, kaburga, mide, yemek borusu hassas olabilir. Bu bölgeleri ve organları yoracak, yıpratacak hareketlerden kaçınmak yerinde olacaktır. Midede yanma, ekşime, boğazda yanma ve kuruluk hissi artabilir. Bu dolunay zamanı, evle ilgilenebilir, ev düzenlenebilir, evi daha rahat ve yaşanabilir hale getirilebilir, yemek yapılabilir, aile bireyleri ile daha fazla zaman geçirilebilir. Ev taşıma, gayrimenkul alım-satım konuları gündeme gelebilir.  Nostalji yaşanabilir, geçmişe ait konular sık sık konuşulabilir, gündeme gelebilir, koleksiyon yapılabilir.

PEKİ BİZLER BU DOLUNAY ZAMANI NELER YAPABİLİRİZ?

Eve ait tamamlanması gereken tüm yarım kalan işlerinizi tamamlayın mesela. Taşınma, yer değiştirme, evde tamirat işler, alım satım işlerinizi bitirebilirsiniz. Geçmişle biraz haşır neşir olmak, eski fotolara göz atmak, eski günlükleri okumak, eski arkadaşlarla bir araya gelmek pekte fena fikir değil aslında. Annenizle daha çok zaman geçirin, ailenizle birlikte bereketli sofralar kurun ve sohbetler edin, ailenizle çok daha fazla yakınlaşın, varsa olası küslükleri sona erdirin mesela. Besinlerinizde daha çok deniz ürünleri tüketmeye özen gösterin, hatta keyifli rakı +balık sofraları bile kurabilirsiniz. Önyargılarınızı ve sizi saran sert kabukları kırmak için biraz çaba sarf edin, duygularınızı rahatça ifade edin. Yengeç sembolizminde döllenme ve üreme vardır, çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu süreci değerlendirebilirsiniz. Kendinizi güvence altına almak istediğiniz konuları belirleyip bu konularda çalışmalar yapabilirsiniz. Mesela evinizde alarm sistemi bile kurdurabilirsiniz. Duygusal anlamda farkındalığınızı arttıracak çalışmalara katılabilirsiniz. Aslında tamda bu yengeç dolunayı zamanı, iyi bir aile dizimi çalışması ne iyi gider anlatamam! Evinizi, yaşadığınız alanı çok daha konforlu bir hale getirebilirsiniz. İlla çok para harcamaya gerek yoktur, 2 eşyanın yerini değiştirebilir, koltuklara yeni minderler alınabilir.

İLHAM PERİLERİ ETRAFINIZDA OLACAK

Dolunay zamanı Ay’ın Neptün ile olan yakınlaşan açısı ile; merhamet duygumuzun çok artacağına, hayal gücünün zenginliğine ve bir o kadar yaratıcı çalışmalar için harika bir döneme, sezgilerin ve ilhamın artması demektir. Tam da bu dolunay haftası yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmek, insanların duygusal/psikolojik yaralarını sarmak ve onarmak içinde çok güzel etkiler var. Ya da sanatsal bir takım işlerle haşır-neşir iseniz bu dolunay ilham perileri de etrafınızda tur atacaklardır. Yine bu dolunay rüyaların daha anlamlı olmasına, bir işaret veya haber niteliğinde olmasına neden olabilir.
Dolunay en çok Yengeç ve Oğlak burcunun ilk 10 gününde doğanlar birinci dereceden etkileneceklerdir. Duygusal konularda gerginlikler söz konusu olabilir. Kendinizi duygusal anlamda güvence altına almaya çalışırken başkalarını kırmamaya özen gösterin.

DOLUNAYIN TÜRKİYE’YE ETKİLERİ

Bu dolunay Türkiye doğum haritasında yükselenin üzerine denk düşmekte. Mundane (politik / dünya astrolojisine) göre bu alan; halk, ülkenin bakış açısı, halkın endişeleri, ülkedeki iç sesler, halkın psikolojisi, vergiler, halkın tepkileri demektir.

Bir kere dolunay yengeç burcunda olduğundan, ülkemizin gelenekleri, görenekleri, töreleri, adetleri, geçmişe döneme ait konular, anneler, güvenlikle ilgili konular, halkın güvenliği, halkın psikolojisine ilişkin konular ön planda olacaktır. Dolunay; Türkiye’nin 4. Evinde (güvenlik, topraklar, muhalefet, gayrimenkul konuları, tarım, madenler, kömür ocakları) bulunan MARS (Ateşle ilgili konular, kazalar, silahlar), ile sert bir kontağı olacak. Bugünler itibari ile 31 Aralığa kadar özellikle sınırlardaki olayların gücünün giderek artacağını, doğudaki gerginliğin yükselerek artacağını göstermekte. Elbette potansiyel olarak bu bir haftalık süreçte maden ocaklarında irili ufaklı korku ve endişe yaratacak kazalar oluşabilir.

Halkın kendini güvende hissetmeyeceği, ulusal güvenliğin tehdit altında olabileceği durumlar meydana gelebilir. Çok büyük şiddetle olmamakla birlikte hafif panik duygusu yaratabilecek depremlerde söz konusu olabilir. Ülkeye olan aidiyet duygusunu tetikleyecek, hep bir ağızdan ülkenin sahipsiz olmadığına dair söylemler geliştirebiliriz.

Bu dolunay biraz halkın milliyetçi duygularını tetikler nitelikte etkisi olacaktır. Sahip olduğumuz değerler ve manevi konularda daha hassas olabilir, Ülkenin manevi değerlerine laf atan, söz söyleyen kişilere karşı tepkiler biraz kışkırtıcı ve sert olabilir.
Ay / Neptün kontağı, uluslar arası ilişkilerde, yabancı ülkelerle yaptığımız ticari işlerde, hukuk-medya konularında ortamı azda olsa yumuşatabilecek etkiler söz konusu.


Kaynak Sözcü




Yengeç burcunda dolunay http://habervizyonu.com/2015/12/22/yengec-burcunda-dolunay/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder