22 Aralık 2015 Salı

Bu ev çöplerden yapıldı

40 yıldır çöpten ev yapmanın derdinde olan adam, geri donusum malzemelerinden modern konut ev inşa etti

Michael Reynolds 1970’li yıllarda okuldan mimar olarak çıktığı günden beri çöpten konut inşa edebilmenin derdinde bir idealist. Ona aslında “Çevre karşıtı çevreci” diyorlar. Çünkü aslında kendisi pek doğa dostu malzemeler kullanmıyor yapılarda. Plastik şişeler, araba lastikleri, teneke kutular ve diğerleriyle beraber konutların yüzde 45’i doğa dostu olmasa da geri dönüştürülebilir bu malzemelerle yapılıyor.

Taos, New Mexico’da “Earthships” ismini taşıyan konutlarda bir arada yaşan bir topluluk bulunuyor.

Genişlemekte olan bu büyük ailenin kurucusu Michael Reynolds, “Geri dönüşüm, sürdürülebilir, yeşil, organik gibi kelimelerden çok sıkıldım. Bunlar laf ebeliği.” diyor.

“Bu sadece benim düşüncem ama bazı insanlar çok doğrucu: ‘Neden beton kullanıyorsun?’, ‘Neden petrol türevi ürün kullanıyorsun?’ Ne istersem onu kullanırım.” diyen Reynolds, “Annemin montunu bile kullanırım gerekirse. İnsanlara altyapı olmadan konut inşa edebileceklerini göstermek için her şeyi kullanırım.” ifadelerini kullanıyor.

Dışarıdan oldukça bayat görünen yapıların bazıları içine girildiği anda insanı başka bir atmosfere taşıyabilecek güzellikte.

Geniş camları sayesinde gün ışık ve sıcaklık rahatlıkla içeri girebiliyor.

Güneş, rüzgar ve su ziyan edilmiyor ve tamamından enerji elde ediliyor. Ayrıca atık su da sulama ve gübrelemede kullanılıyor.

Michael Reynolds, “Earthship Academy” ismini verdiği eğitimle bildiklerini başkalarına aktarıyor. Bu akımın yayılmasını, daha çok insanın bu fikre ve eyleme dahil olmasını istiyor.

Kaynak Sözcü




Bu ev çöplerden yapıldı http://habervizyonu.com/2015/12/22/bu-ev-coplerden-yapildi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder