22 Aralık 2015 Salı

‘Ekokapsül’ ile daha ekolojik bir yaşam mümkün

Kendi enerjisini üreten ‘Ekokapsül’ tasarlandı

Slovakya bazlı şirket Nice Architects, dünyada her yere taşınabilen ve kendi enerjisini üretebilen Ekokapsül adında bir ev tasarladı

Karavan gibi her yere taşınabilen ve Ekokapasül adı verilen ekolojik evler yumurta biçiminde tasarlandı. Yaklaşık 3-metrekare yaşam alanı sunan Eko Kapsüller birer yatak, mutfak, banyo ve bir masa ve sandalyelik küçük çalışma alanı barındırıyor. Ayrıca yağmur suyunu toplayan kapsülde sıcak su ve sifonlu tuvalet de var.

EKOLOJİK BİR YAŞAM…

Rüzgar ve güneş enerjisi ile çalışan kapsülde bir rüzgar türbini ve güneş paneli bulunuyor. Kapsül 9,744 watt-saatlik batarya sağlayabiliyor. Şirkete göre kapsül, rüzgar ve güneş enerjisi ve su toplama sistemiyle şebekeden bağımsız yerlerde yaşam alanı sağlayacak.

Şirket henüz kapsüllerin fiyatını açıklamadı ancak şirketin belirttiğine göre 2016’nın başlarında ön siparişlerin teslim edilmesi planlanıyor ve fiyatlar yere göre değişecek. Taşıma giderleri New York için 2,394 $ olurken Avustralya Melbourne için 1,632 $ taşıma gideri çıktığı söyleniyor.

Kaynak Sözcü




‘Ekokapsül’ ile daha ekolojik bir yaşam mümkün http://habervizyonu.com/2015/12/22/ekokapsul-ile-daha-ekolojik-bir-yasam-mumkun/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder