22 Aralık 2015 Salı

Kedilere sıcak yuva

Çankaya Belediyesi kış şartlarının iyiden iyiye hissedildiği şu günlerde, sokakta yaşamak zorunda kalan kedilerin barınma sorununu çözüyor.

Çankaya Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle birlikte sokakta yaşayan köpeklere kulübe temin etmesinin yanı sıra kedilere de sıcak yuva yapıyor. Kuğulupark’ta bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kedi Şenliği’nde bir araya gelen hayvanseverlere, içerisinde peluş pikenin olduğu 100 adet Kedi Evi dağıtıldı.

Foto: SÖZCÜ – Çankaya Belediyesi sokakta yaşamak zorunda kalan kedilerin barınma sorununu çözüyor.

 

Çankaya Belediyesi’nin geçen yılın ardından Kedici Dergisi ile birlikte yinelediği organizasyonda, vatandaşlarla birlikte kedilere sıcak yuva hazırlayan Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, pilot bölge olarak seçtikleri 10 mahallenin, sayısını artıracaklarını müjdeledi. Sevinç ayrıca sokakta yaşayan köpeklerin barınma sorununu kulübe ile çözdüklerini, şimdi de Kedi Evleriyle birlikte kedilere sıcak bir yuva oluşturduklarını sözlerine ekledi.

Kedi Şenliği’ne yetişkinler kadar çocuklar da büyük ilgi gösterdi. Soğuk havaya rağmen evlerinde ya da mahallelerinde besledikleri kedilere Kedi Evi almak için sabırsızlanan çocuklardan birisi de 8 yaşındaki Derin Gürbüz’dü. Annesi Esra Gürbüz ile şenliğe katılan Derin, mahallesinde beslediği Pamuk Şeker adını verdiği kedisinin evini Anıl Sevinç’le birlikte yaptı. Kedileri çok sevdiğini belirten Derin, evinde de Pati Puti adında bir kedi beslediğini söyledi.

Kaynak Sözcü




Kedilere sıcak yuva http://habervizyonu.com/2015/12/22/kedilere-sicak-yuva-2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder