22 Aralık 2015 Salı

Kadınları bilinçlendirmek için kent konseyi ve ilkokul el ele verdi!

Kadınları bilinçlendirmek amacıyla Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Gülensu İlköğretim Okulu işbirliğiyle “Kadın Seminerleri” düzenlendi.

Maltepe Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleştirilen seminerlerde iki ana konu başlığı altında, alanında yetkin akademisyenler ve uzmanlar tarafından Maltepe’nin çeşitli mahallelerinden gelen kadınlar bilgilendirildi.

İki gün süren seminerlere yoğun ilgi gösteren kadınlar; bu tarz etkinliklerin sürekli gerçekleştirilmesini çok önemli olduğunu söylediler. 

Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Gülensu İlköğretim Okulu işbirliği ile 16-17 Aralık 2015 tarihlerinde çeşitli üniversiteler ve kurumlardan katılan uzmanlar tarafından iki gün süren “Kadın Seminerleri” gerçekleştirildi.

 AKADEMİSYENLER VE UZMANLAR KADINLARI BİLGİLENDİRDİ

İlk gün “Kadın Sağlığı ve Hijyen” konu başlığı altında; Gedik Üniversitesinden Yrd Doç İlknur Hacısoftaoğlu Kadınlar İçin Sporun Toplumsal Önemi, Haliç Üniversitesinden Yrd Doç İlhan Odabaş Kadın ve Egzersiz, Dr. Uğur İşlek Enfeksiyonlardan Korunma Yöntemleri ve Hijyen alt başlıklarına dair sunumlarını gerçekleştirdiler. İlk gün seminerinde uzmanların anlatımından sonra izleyicilerin soruları da cevaplandı.

Seminerin ikinci gününde ise “Kadın Hakları ve Hukuku” konu başlığı altında; Maltepe Üniversitesinden Yrd Doç. Bergen Coşkun Türkiye’de Kadına Bakış ve Kadının İnsan Onuru, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfından Av. Selin Nakıpoğlu “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Ulusal ve Uluslararası Hukuki Düzenlemeler”, Uzm Psk Esra Tanrıverdi “Şiddet Gören Kadınların Psikolojik Yaklaşımları” alt başlıklarına dair sunumlarını gerçekleştirdiler ve seminere gelen Maltepeli kadınların yoğun sorularını cevapladılar. Uzmanlar, özellikli olarak kadınlara çözüm yollarını sundular.

Seminerlerin ilk gününde açılış konuşmasını gerçekleştiren Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan konuşmasının başında Kent Konseyinden ve yapılan faaliyetlerden bahsederek şunları söyledi:

“KADINLARIMIZIN BİLİNÇLENMESİNİ SAĞLAYACAK İŞLER YAPIYORUZ”

“Tüm Maltepe halkına özellikle de gelecek nesillerin yetiştirilmesinde en büyük paya sahip olan annelerimize, kadınlarımıza Maltepe Kent Konseyi’nin kapıları sonuna kadar açıktır. Elimizden geldiğince kadınlarımıza yardımcı olacak onların daha bilinçlenmesini sağlayacak işler yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Maltepe’deki 4 okulda annelerimize, 12-14 hafta arası süren ücretsiz Anne Destek Programını, her hafta Cuma günleri Maltepe Üniversitesinden akademisyenlerle 4 Yaş Anne Çocuk Eğitimi’ni, her hafta Salı günleri ücretsiz Psikolojik Danışmanlığı ve bunlara benzer ve daha fazla birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Sizlerle birlikte el ele yürüdüğümüz bu yolda hep daha güzel işler gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz, sizlerin fikirlerine önem veriyoruz.” 

İki gün süren seminerlere yoğun ilgi gösteren kadınlar; bu tarz etkinliklerin sürekli gerçekleştirilmesini çok önemli olduğunu söylediler. Böylece hem kendilerinin yararlı bilgiler edineceklerini hem de bu bilgiler doğrultusunda aile yaşantılarında; çocuklarıyla ve eşleriyle hem de aile yaşantıları dışında geçirdikleri sosyal hayatlarında, maruz kaldıkları durumlarda nasıl hareket edeceklerini öğrenmek için Maltepe Kent Konseyinin bu etkinliklere devam etmesini talep ettiler.

“SEMİNERLER BAŞKA OKULLARDA DA DEVAM EDECEK”

Maltepe Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan, bu yoğun ilgi ve talep karşısında seminerleri başka okullarda ve mecralarda da gerçekleştirerek devam edeceklerinin müjdesini verdi.

Kaynak Sözcü




Kadınları bilinçlendirmek için kent konseyi ve ilkokul el ele verdi! http://habervizyonu.com/2015/12/22/kadinlari-bilinclendirmek-icin-kent-konseyi-ve-ilkokul-el-ele-verdi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder