22 Aralık 2015 Salı

ABD’nin PKK çağrısına AKP’den destek!

ABD’nin “PKK ile masaya oturun” çağrısına AKP’li isimlerden de ‘dolaylı destek’ geldi.

SÖZCÜ/ Ankara

ABD’nin “PKK ile masaya oturun” dediği günlerde, AKP’li vekillerden de gerek PKK lideri Öcalan, gerekse bizzat PKK ile temas kurulmasının önünü açacak açıklamalar geldi.  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin basın toplantısında “Türk hükümeti ile PKK arasında bir sürecin başlatılmasını umuyoruz” dediği gün, AKP’nin Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu “Öcalan’ın kapısı çalınmalı” açıklamasını yaptı. ABD’li sözcünün açıklamasından sadece saatler sonra ise, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK’nın savunduğu özyönetim sistemine atıfta bulunurak, “özerklik de olur, özyönetim de” diye konuştu.

FOTO:DHA ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, AKP’ye “PKK ile masaya oturun” çağrısı yaptı.

MİROĞLU’NDAN ÖCALAN ÇIKIŞI

PKK’nın bölgede depoladığı silahlar konusunda “devletin bilgisinin olmamasının mümkün olmadığını” söyleyen Miroğlu,şöyle konuştu;

“Bence Öcalan’ın kapısı çalınmalıdır. Ancak bu defa karşı karşıya kaldığımız şey PKK için stratejik hedefi olan bir hadise… Kandil’in Öcalan’ı dinlemeyebileceğinin belirtileri ortaya çıktı. “Artık silahsızlanma konuşalım” denildiğinde PKK buna karşı çıktı. Demirtaş’a, “Bu senin işin değil, git siyaset yap” dediler. Öcalan’a ise tutukluluk koşullarında “Onun böyle bir karar alma yetkisi yok” lafları ettiler. Ancak, burada 3 önemli aktör var: Öcalan, PKK ve HDP. Belli ki PKK’nın yüzü Türkiye’ye dönük değil artık. O, Türkiye’de İran, Şam ve Bağdat blokunun inisiyatifi ile bir vesayet savaşı sürdürüyor”

FOTO:DHA AKP’li Ensarioğlu’ndan ABD’nin açıklamasına paralel bir yorum geldi.

ENSARİOĞLU: ÖZERKLİK DE OLUR, ÖZYÖNETİM DE..

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, hendekler kazarak şehir savaşı veren PKK’ya ‘Özerklik de özyönetim de olabilir ama yöntemi bu değil’ diye seslendi. Ensarioğlu,
PKK terör örgütünün demokratik özerklik ve özyönetim gibi talepleri için “Bunlar olabilir, tartışılabilir de. Ama yöntemi bu değil. Biz yüzde 49.5 oy aldık, başkanlık sistemi dediğimiz zaman kıyamet kopuyor. Bunun yöntemi sokakları kazamak değil” dedi.

ABD SÖZCÜSÜ NE DEMİŞTİ?

ABD’nin asker kökenli Dışişleri sözcüsü John Kirby, dün düzenlediği basın toplantısında, “Tüm türklere adalet ve kalıcı bir barış getirmek için Türk hükümeti ile PKK arasında politik bir süreç başlatılmasını umuyoruz. Türkiye’nin güvenlik önlemleri alması gerektiğini anlıyoruz. Ancak sivilleri korumka ve hukuksal sorumluluklarını yerine getirmek için de gerekli önlemler alınmalı” demişti.

Kaynak Sözcü




ABD’nin PKK çağrısına AKP’den destek! http://habervizyonu.com/2015/12/22/abdnin-pkk-cagrisina-akpden-destek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder