12 Nisan 2016 Salı

Sığınmacı sayısı anlaşmadan sonra yüzde 80 azaldı

AB ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmanın üç hafta önce yürürlüğe girmesinden sonra Yunanistan’a gelen sığınmacı sayısı günde ortalama 337’ye düştü. Bu sayı daha önce ortalama bin 676 olarak kayıtlara geçti. Brüksel gelişmelerden memnun olduğunu açıkladı.

Foto: Reuters

AB ile Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşması etkisini gösteriyor. Sınır Koruma Ajansı’nın açıkladığı sayılara göre Yunanistan’a gelen sığınmacı sayısı yüzde 80 oranında azaldı. Başka bir deyişle Yunanistan’a her gün ortalama bin 76 sığınmacı gelirken, bu sayı 337’ye düştü. AB ile Türkiye arasındaki anlaşma Yunanistan’a 20 Mart tarihi itibarıyla giriş yapan sığınmacıların Türkiye’ye gönderilmesini öngörüyor.

Foto: Reuters

Anlaşma 4 Nisan‘da yürürlüğe girdi. Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’ta yer alan habere göre AB Komisyonu sığınmacı sayısının azalmasından memnun olduğunu ifade etti ancak gelişmeleri gözlemlemeye devam edeceğini bildirdi. Türkiye ile AB arasında imzalanan anlaşma Yunanistan’a iltica başvurusunda bulunmayan veya iltica başvurusundaki gerekçesi yetersiz bulunan sığınmacıları Türkiye’nin geri almasını öngörüyor. Türkiye’nin geri aldığı her Suriyeli sığınmacı için AB Türkiye’den bir Suriyeli sığınmacıyı kabul ediyor. Türkiye’de şu sıra 2 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

Foto: Reuters

ALTMAIER ANLAŞMAYI ÖVDÜ

Öte yandan Federal Hükümet’in Mülteci Koordinatörü Peter Altmaier Türkiye ile yapılan anlaşmayı överek, “Anlaşma tahmin ettiğimizden çok daha iyi sonuçlar veriyor. Amacımız sığınmacı sayısını azaltmaktı. Beklediğimiz oluyor.” şeklinde konuştu.
Federal Hükümet‘in Mülteci Koordinatörü Peter Altmaier Almanya’dan sınırdışı edilen sığınmacı sayısını artırmak istiyor.

Foto: Reuters

Bu amaçla eyalet yönetimlerine bir çağrı yapan Altmaier, “Geçen yıl 37 bin 220 kişi kendi isteğiyle memleketine geri döndü. 22 bin kişi sınır dışı edildi.” diyerek bu yıl sınırdışı edilenlerin sayısının ikiye katlanması gerektiğini söyledi. Funke Medya Grubu’na bir demeç veren Koordinatör Altmaier Almanya’da bir ay içinde 50 bin iltica başvurusunun işlemden geçtiğini ve genelde işleme konulan başvuruların üçte birinin reddedildiğini kaydetti.

Kaynak Sözcü




Sığınmacı sayısı anlaşmadan sonra yüzde 80 azaldı https://habervizyonu.com/2016/04/12/siginmaci-sayisi-anlasmadan-sonra-yuzde-80-azaldi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder