12 Nisan 2016 Salı

Merkel: Düşünce özgürlüğü ile mülteci krizi ayrı şeyler

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında hiciv içeren bir şiir okuyan Alman komedyen hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından ülkesinin Avrupa’nın göçmen ve mülteci krizine bir çözüm bulmayı istediğini, ancak bunun fikir ve sanat özgürlüğü ile ayrı bir konu olduğunu söyledi.

Reuters

Merkel, Erdoğan’ın komedyen Jan Böhmermann hakkında şikayette bulunması hakkındaki bir soruya, “Dün ifade edilenleri tekrar vurgulamak istiyorum, anayasamızda temel değerler bulunuyor ve aralarında fikir, bilim ve elbette sanat özgürlüğünü içeren Madde 5 de yer alıyor” dedi.

Reuters

Merkel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sanat ve bu temel değerler hangi siyasi konuyu tartışıyor olursak olalım geçerlidir. Bu mülteci sorununu da içermektedir. (Mülteci sorununa) siyasi bir çözüm bulmanın Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ve dolayısıyla Almanya’nın çıkarına olduğunu düşünüyorum.”

Avrupa’nın göçmen ve mülteci krizine çözüm bulmak için Türkiye ile anlaşma çabalarına önderlik etmesi ve Böhmermann konusu, Merkel için özellikle sıkıntılı bir döneme denk geliyor.

Kaynak Sözcü




Merkel: Düşünce özgürlüğü ile mülteci krizi ayrı şeyler https://habervizyonu.com/2016/04/12/merkel-dusunce-ozgurlugu-ile-multeci-krizi-ayri-seyler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder