12 Nisan 2016 Salı

Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta?

Süper Lig’de 27. haftada Osmanlıspor’la golsüz berabere kalıp 28. haftada Torku Konyaspor’a deplasmanda 2-1 yenilen Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı şampiyonluk yarışında önemli kayıplar yaşadı.

Fenerbahçe, Türk Telekom Arena’dan puan çıkaramazsa 2015-2016 sezonunun son 6 maçı öncesi, 66 puanlı lider Beşiktaş’ın 6 puan gerisine düşecek.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Süper Lig’de ertelenen 26. hafta karşılaşması olan Galatasaray Fenerbahçe mücadelesi 13 Nisan Çarşamba günü saat 19:30’da başlayacak. TT Arena’da oynanacak mücadele Lig Tv kanalından canlı olarak yayınlanacak. Bu maçın hakemi ise Mete Kalkavan olacak.

382. BULUŞMA

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig’de yarın yapacakları derbiyle tarihte 382. kez karşı karşıya gelecek.

Şimdiki Ülker Stadı’nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 107 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 381 maçtan 144’ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 115 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe’nin attığı 529 gole, Galatasaray 481 golle karşılık verdi.

LİGDE 118.SINAV

Galatasaray ile Fenerbahçe, 58. sezonunu geçiren lig tarihinde 117 kez karşılaştı.

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 48-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 36 maç da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 151, sarı-kırmızılılar ise 116 gol kaydetti.

SON 4 SEZONDA EV SAHİPLERİ YENİLMEDİ

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Süper Lig’de son 4 sezonda yapılan maçlarda ev sahibi takımlar mağlup olmadı.

Fenerbahçe, Kadıköy’deki maçlarda 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014’te 2-0, geçen sezon 1-0 galip geldi. Galatasaray ise Türk Telekom Arena’da 2012-2013 sezonunda 2-1, 2013-2014’te 1-0, geçen sezon da 2-1’lik skorlarla 3 puan elde etti. Bu sezonun ilk yarısında Kadıköy’deki derbi 1-1 bitti.

GALATASARAY KULÜBÜ STADYUMA ULAŞIM KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe ile oynayacak derbi maçları öncesi taraftarlara ulaşım konusunda uyarılarda bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden taraftarlara yapılan ulaşım konusundaki uyarılarda şu ifadelere yer verildi:

“Türk Telekom Arena’da  13 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 19.30’da oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe derbisi öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan önlemler çerçevesinde;

– Seyrantepe Metro İstasyonu, emniyet tedbirleri çerçevesinde kapalı olacaktır. Taraftarlarımız bir önceki istasyon olan Sanayi Mahallesi’nde inip İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslerle Seyrantepe Metro İstasyonu’na ulaşabilecektir. Metro istasyonu ile stadımız arasındaki yaya geçiş tüneli ise açık olacaktır.

– Türk Telekom Arena’da yapılacak futbol karşılaşmasında, Seyrantepe Metro Kavşağı-Ayazağa istikametine inen köprü giriş ve çıkışları maçın başlama saatinden 4 saat önce araç trafiğine kapatılacaktır.

– TEM kuzey yan yoldan Ankara yönüne ve bölgede bulunan kat otoparkına dönüşler de maçın başlamasından 4 saat önce araç trafiğine kapatılacaktır.

– Stada inen yan yol, maç başlamadan 2 saat öncesi ile maç bitiminden 1 saat sonrasına kadar trafiğe kapalı olacaktır. Otopark kartı olanlar, kontrol noktalarında kartlarını göstermek suretiyle stat otoparkına giriş yapabilecektir.

Araçla ulaşım konusunda yukarıda yer alan ve İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından getirilen sınırlamalar, bu hafta sonu oynanacak Galatasaray – Çaykur Rizespor maçından itibaren başlayarak, aksi yönde bir düzenleme yapılmadıkça sezon sonuna kadar geçerli olacaktır. Seyrantepe Metro İstasyonu’nun açık olup olmama durumu ise derbi müsabakasından sonra oynanacak maçlar öncesinde ayrıca değerlendirilerek alınacak karar taraftarlarımız ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Fenerbahçe’nin Galatasaray karşısındaki muhtemel ilk 11’i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Diego, Van Persie.

GOL ATMAKTA ZORLANIYOR

Fenerbahçe, son 3 lig maçında gol yollarında zorlandı.

Sarı-lacivertliler, birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadığı son üç maçta sadece 2 gol atabildi.

Kadıköy’de 25. haftada Kayserispor’u Van Persie’nin golüyle 1-0 yenen sarı-lacivertliler, 27. haftada evindeki Osmanlıspor maçını 0-0 tamamladı. 28. haftada Torku Konyaspor deplasmanında Fernandao ile bir gol bulan Fenerbahçe, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe’nin Galatasaray karşısındaki muhtemel ilk 11’i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Diego, Van Persie.

2 FUTBOLCU SINIRDA

Fenerbahçe’de derbi öncesi iki futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertli takımda üçer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel ve Diego Ribas, Galatasaray derbisinde de sarı kart görürse, hafta sonu yapılacak Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemeyecek.

SON 7 RESMİ MAÇI KAZANAMADI

Üç kupayla başladığı sezonda hayal kırıklığı yaşatan Galatasaray, son 7 resmi maçında galibiyet yüzü görmedi.

Resmi maçlarda son galibiyetini yaklaşık 1,5 ay önce, 21 Şubat’ta Türk Telekom Arena’da yapılan ve 4 kırmızı kartın çıktığı müsabakada Trabzonspor’a karşı alan Galatasaray, 51 günlük dönemde yaptığı 7 resmi karşılaşmayı kazanamadı.

Sarı-kırmızılılar, bu süreçte çıktığı birer UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası ile 5 Spor Toto Süper Lig maçından mutlu ayrılamadı.

Kaynak Mynet




Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? https://habervizyonu.com/2016/04/12/galatasaray-fenerbahce-maci-saat-kacta/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder