12 Nisan 2016 Salı

CHP’li Arslan Kocabaş Cezaevi’ni meclise taşıdı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Kocabaş D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki yangınla ilgili olarak soru önergesi verdi.
Kocabaş D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda geçen cumartesi günü çıkan yangın, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan tarafından Meclis gündemine getirildi. Cezaevindeki 3 kişilik koğuşlarda 9 kişinin kaldığı, tutuklu ve hükümlülerin yatacak yer bulamadığı iddia edilirken, açıklama yapan Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ise yangının, bir mahkumun tek kaldığı odada eşyaları tutuşturması sonucu çıktığını açıklamıştı.
ADALET BAKANINA SORDU
CHP’li Arslan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. CHP’li Arslan’ın soru önergesi şöyle:
“Denizli D Tipi Kocabaş Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki mahkumların, cezaevi kapasitesinden fazla mahkum barındırıldığı ve birçok mahkumun yerde yatmak durumunda bırakıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz gün cezaevi yataklarını ateşe verdikleri basında da yer almıştır. Konunun önceki tarihlerde mahkum yakınları tarafından da Adalet Bakanlığı ve BİMER’e iletildiği halde çözüm bulunmadığı belirtilmektedir. Buna göre; bahse konu ceza infaz kurumunda yaşanan yangın hakkında yürütülen idari soruşturmada gelinen aşama nedir? Bakanlığınız, kapasite sorunları daha önce iletilmesine karşın neden çözüm yoluna gitmemiştir? Cezaevinin idari denetimlerinde kapasite sorunu tespit edilmiş midir, edilmişse neden giderilmemiştir? Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısı ile yatak sayısı nedir? Yerde yatan mahkumların talepleri hakkında ne zaman iyileştirme yapılacaktır?”

DHA

Kaynak Sözcü




CHP’li Arslan Kocabaş Cezaevi’ni meclise taşıdı https://habervizyonu.com/2016/04/12/chpli-arslan-kocabas-cezaevini-meclise-tasidi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder