12 Nisan 2016 Salı

Pekinel kardeşler, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin performanslarını ayakta alkışladı,

PİYANO sanatçısı Güher ve Süher Pekinel kardeşler, Aydın Doğan Vakfı’nın davetiyle Ataşehir’deki Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’ni gezdi. Pekinel kardeşler, öğrencilerin piyanodaki solo performanslarını ayakta alkışladı.
Piyano sanatçısı Güher ve Süher Pekinel, Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret etti. ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve okul müdürü Yahya Turan’dan okul hakkında bilgi alan Pekinel kardeşler daha sonra okulu gezdi.
BERKE İKİZ’İ AYAKTA ALKIŞLADILAR

Pekinel kardeşler daha sonra müzik bölümünde okuyan öğrencilerin piyano solo performanslarını dinledi. Öğrenciler Mozart, Bach, Clementi’den eserler seslendirdi. Pekinel kardeşler özellikle Berke İkiz’in Swing tarzındaki performansını ayakta alkışladı. İki kardeş daha sonra okul orkestrasını dinledi. Orkestra, ‘Kütahya’nın Pınarları’, ‘Süpürgesi Yoncadan’, ‘Dertli Kaval’ adlı eserleri seslendirdi. Bir süre öğrencilerle sohbet Pekinel kardeşler,  daha sonra okuldaki eğitim ile ilgili öğretmenlerden bilgi aldı.
BİZİ ÇOK HEYECANLANDIRDILAR

Süher Pekinel öğrencileri dinledikten sonra, “Bizi çok heyecanlandırdılar” diyerek okul hakkındaki düşüncelerini şöyle paylaştı:

“Buraya gelirken ilk kez Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik bölümünde 120 öğrencisi olduğunu öğrendik. Aynı zamanda buranın kendisini sanata adamasını görmemiz bizim için çok önemliydi. Çünkü bizim de müzik bölümümüz var. İnşallah buradaki öğrenciler oraya gelip, bizim öğrencileri de görecekler. Belki birlikte bir konser gerçekleştirebilirler. Amacımız sanatın, okullarda olması gereken dikkati ve önemi kazanması. Bu açıdan ADV’nin önemli bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu katkının yayılması ve her okulda yerini bulması son derece önemli.”
AMACIMIZ TÜM OKULLARA MÜZİK DERSLERİNİN TEKRAR GİRMESİ

Bir öğrencinin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve performansıyla şaşırttığını belirten Güher Pekinel de, “Hakikaten buradan üstün yeteneklerde çıkıyor. Daha önceden Güzel Sanatlar Lisesi’nin varlığından haberimiz vardı ancak sanata ve müziğe daha ağırlıklı yaklaştığını şimdi burada yakından görmüş olduk. Bizim amacımız tüm okullara müzik dersinin tekrar girmesi” diye konuştu.

 

DHA

Kaynak Sözcü




Pekinel kardeşler, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin performanslarını ayakta alkışladı, https://habervizyonu.com/2016/04/12/pekinel-kardesler-aydin-dogan-guzel-sanatlar-lisesi-ogrencilerinin-performanslarini-ayakta-alkisladi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder