9 Ocak 2016 Cumartesi

Domuz gribi can almaya devam ediyor


Kartal’da bir kişi daha domuz gribinden yaşamını yitirdi. İstanbul Bakırköy,Kastamonu ve Eskişehir’den de yeni vakaların olduğu duyuruldu.

İstanbul Kartal’da domuz gribi şüphesiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören iki kişi daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 3′e yükseldi. Bir kişinin ise tedavisi devam ediyor. Bakırköy’de 3 kişi, Eskişehir ve Kastamonu’da ise birer kişi ölümcül virüs yüzünden hastaneye kaldırıldı. Yurt çapındaki tüm hastanelerde domuz gibi alarmı verildi. Rakamların artmasından endişe ediliyor.

FOTO:DHA – Kartal’dan gelen haberle domuz gribinden ölenlerin sayısı 3′e yükseldi.

Domuz gribi belirtileriyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Sabri Ö.’nün önceki gün hayatını kaybetmesinin ardından aynı hastanede tedavi gören Remziye T. ve Mustafa C.A. da dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Ölü sayısı 3′e yükselirken 44 yaşındaki Volkan B.’nin ise tedavisi devam ediyor.

FOTO:Cihan- Bakırköy Dr.Sadi Konuk Hastanesi’nde alarm durumuna geçildi.

BAKIRKÖY’DE KARANTİNA!

Domuz gribi şüphesi taşıyan 3 kişi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastaların bulunduğu bölüm karantina altına alındı. Acil Servis ise hasta kabulüne devam etti. Hasta, hasta yakını ve personele maske dağıtıldı.

Yüksek ateş şikayetiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen 3 kişi, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdığı şüphesi ile tedavi altına alındı. Hastaların tetkikleri devam ederken tedavi altına alındıkları bölüm karantina altına alındı. Domuz gribi şüphesi taşıyan hastaların bulunduğu bölüme başka hasta kabul edilmedi. Acil Servis ise hizmetine devam ediyor. Vakalar sebebiyle hastane personeli ile hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtıldı.

FOTO:DHA- H.L.B., Eskişehir Devlet Hastanesi’nin karantina ünitesinde tedavi altına alındı.

ESKİŞEHİR’DE DE DOMUZ GRİBİ ALARMI!

Eskişehir’de de bir kişi domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.
Yüksek ateş şikayeti üzerine H.L.B., yakınları tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’ne götürüldü. H.L.B., yapılan tetkiklerinin ardından, Küvöz şeklindeki özel bir camlı bölüm içerisine yatırılıp, özel giysiler giyen sağlık görevlileri tarafından 112 ambulansıyla  akşam saatlerinde ESOGÜ Hastanesi’nden Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. H.L.B., Eskişehir Devlet Hastanesi’nin karantina ünitesinde tedavi altına alındı.

KASTAMONU’DA İKİNCİ VAKA!

Kastamonu’da domuz gribi şüphesiyle Ankara’ya sevk edilen 10 yaşındaki Yusuf Ö.’den sonra ağabeyi 12 yaşındaki Veysel Ö. de domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı.  Ağlı İlçesi’nde dün ailesi tarafından yüksek ateş şikayetiyle Kastamonu Şerife Bacı Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Yusuf Ö.’de, bulgularının H1N1 virüsüyle uyumlu olması üzerine Ankara’ya sevk edildi. Ağabey Veysel Ö. de yüksek ateş şikayetiyle ailesi tarafından Kastamonu Şerife Bacı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Veysel Ö. domuz gribi şüphesiyle hastanede tedaviye alındı.

SON RESMİ AÇIKLAMA: 2 ÖLÜ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün yaptığı açıklamada, domuz gribi teşhisiyle şu ana kadar 2 kişinin öldüğünü, domuz gribi ‘H1N1′ virüsünün etken olduğu ilave hastalıklardan dolayı vefat edenlerin içinde de ‘H1N1′ virüsü teşhisi konulan 12 vaka daha olduğunu belirtmişti. Ancak Kartal’daki ölüm haberi ile bu virüsten ölenlerin sayısı 3′e yükseldi.

Kaynak Sözcü




Domuz gribi can almaya devam ediyor http://habervizyonu.com/2016/01/10/domuz-gribi-can-almaya-devam-ediyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder