9 Ocak 2016 Cumartesi

2016’nın para falında ALTIN ve DÖVİZ çıktı

Parakolog Pelin Narin Tekinsoy, yeni yılda yatırım araçlarının falına baktı.

FA Coach Academy’den aldığı ‘Comprehensive Coaching U/CCU Life Coaching’ eğitimi ile koçlukla tanışan Tekinsoy, arkadaşımız Aydın Demir’e “Giden paranın ardından hayıflanmayın. Aynı giden sevgilinizin ardından hayıflanmamanız gibi” açıklamasını yaptı.

Aydın DEMİR / İSTANBUL

Para falında, 2016 yılı için Ortadoğu’daki krizin etkisiyle altın ve dövizin, özellikle de doların yıldızının parlayacağı çıktı. Parakolog Pelin Narin Tekinsoy, “Paraya sahip olmak istiyorsanız, onunla ilgili tüm olumsuz düşünceleri bu yıl kafanızdan silin. Para gelip sizi bulacak” dedi.
Son yıllarda yaygınlaşan ‘Yaşam Koçluğu’na ek olarak ortaya çıkan ‘Para Koçluğu/Parakolog’, birikimlerin nasıl kullanılacağı konusunda yeni alışkanlıklar ve bakış açısı geliştirmeyi hedefleyen meslekler arasında yer almaya başladı.


TAMAMEN DUYGUSAL

İşte bu alanda uzmanlaşan ve yurtdışında aldığı eğitimle Türkiye’de ders vermeye başlayan Parakolog Tekinsoy, yeni sene için paranın falına baktı ve harcama alışkanlıkları ile paranın 2016 yılındaki seyri hakkında SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu.
“Para Koçluğu Tamamen Duygusal” adlı kitabın da yazarı olan Pelin Narin Tekinsoy, “Para sevgi ister, sevmediğiniz bir şeyi elinizde tutamazsınız. Dolayısı ile paraya sevgi ve aşkla yaklaşan insanlar, para kazanmada ve elinde tutmada daha başarılı olur” dedi.
İçinde bulunduğumuz yıl, Ortadoğu’da yaşanan krizin etkisiyle yatırım araçları içinde ABD Doları ve altının öne çıkacağına dikkat çeken Tekinsoy, para harcamanın bir kültür olduğunu, bunun en az kazanma kadar önem taşıdığını vurguladı. Tekinsoy şunları söyledi:

KONTROLÜ KAYBETMEYİN

“Paranın ne kadar çok veya az olduğu önemli değildir. Elinizdeki para ile ne kadar mutlu olmayı becerebildiğiniz önemlidir. Paranın sizi heyecanlandırmasına izin vermeyin. Zira kontrolü kaybedersiniz. İnsanlar sinirli ve üzgünken para harcamaktan sakınmalı. Bu duygularla para harcanırsa, duyguların etkisiyle kontrol kaybedilir. Buradan şuna varıyoruz, parayı kazanmak önemli bir beceri, fakat harcamak ayrı bir beceri ve yetenek gerektiriyor.”
Günlük yaşamda paranın nakit harcanmasının daha uygun olacağını belirten Parakolog, “Paraya dokunmak, hissetmek önemli. Kredi kartı ile harcamalar ruhsuz ve duygudan uzaktır. Paraya dokunarak harcama yaparsanız, fiziki olarak paranın elinizden çıktığını görür ve daha bilinçli bir tüketici olursunuz” değerlendirmesinde bulundu.

Parayı iki yolla kendinize çekebilirsiniz

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden harita mühendisi olarak mezun olan ve 2002’de Çukurova Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Parakolog Pelin Narin Tekinsoy, para falını yorumlarken; “Bu yıl canı gönülden yardımlaşmayı hatırladığınızda daha fazla para sizinle olacak. Parayı kendinize iki yolla çekebilirsiniz. Daha az harcayarak, daha çok kazanarak” dedi.


Kazananlara en önemli iki örnek: Ağaoğlu ve Tatlıses

KENDİNİ seven insanların para kazanmada daha başarılı olduklarına dikkat çeken Parakolog Pelin Narin Tekinsoy, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile işadamı Ali Ağaolu’nun buna örnek olduğunu kaydetti.
“İbrahim Tatlıses kalfalıktan bu günlere gelmiş örnek bir insandır” diyen Parakolog, şu yorumu yaptı:
“İbrahim beyin yaşam hikayesine baktığımızda ‘yokluktan’ bu günlere geldiği görülüyor. Bu yapıdaki insanlar önce kendilerini severler, sahip olduklarının kıymetini bilerek mutlu olmayı başarırlar. Bunun ardından da paralarına para katarlar. İbrahim Tatlıses geçenlerde bunu, ‘Bende para azalır, ama bitmez’ diye açıkladı.”
Ali Ağaoğlu’nun başarısının altında da kendisi ile barışık olmasının yattığını ifade eden Tekinsoy, “Para sevgi ister, emek ister. Mutlu olan insanlar daha çok para kazanır. Para, kendisi ile barışık mutlu insanlara daha yakındır” şeklinde konuştu.

Kaynak Sözcü




2016’nın para falında ALTIN ve DÖVİZ çıktı http://habervizyonu.com/2016/01/10/2016nin-para-falinda-altin-ve-doviz-cikti/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder