9 Ocak 2016 Cumartesi

TIR mağduru paşaya geri görev

Tümgeneral Aydın ve eşinin cemaat tarafından mahkeme kararı olmaksızın dinlendiği ortaya çıkmıştı.

Can ÖZÇELİK

MİT TIR’ları soruşturması kapsamında geçen yıl 29 Kasım’da tutuklanan ve bir ay sonra tahliye olan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın’ın görev yeri değiştirildi.

Tümgeneral İbrahim Aydın

SÖZCÜ’nün ulaştığı bilgilere göre; Aydın’a “Soruşturmanın selameti açısından sizi ya açığa almamız ya da başka bir görev vermemiz gerekiyor. İstediğiniz bir yer var mı?” denildi. Görev değişikliğine olumlu yaklaşan Aydın, “Uygun görülen her yerde görev yaparım” yanıtını verdi. Bunun üzerine Aydın yine Ankara’da Jandarma Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı’nda görevlendirildi. Aydın’ın ataması ile ilgili “geri görev” yorumu yapıldı. Aydın’ın göreve başladığı Jandarma Teftiş Kurulu Başkanlığı, idari işlerle ilgili denetim yapıyor. Kantin, gazino ve orduevlerinin denetlenmesi ve hesap işleri bu kurul tarafından yapılıyor.

Tümgeneral Aydın ve eşinin cemaat tarafından mahkeme kararı olmaksızın dinlendiği ortaya çıkmıştı. Aydın, usulsüz dinleme yapan kişiler hakkında şikayetçi olmuş, bu olayı da ilk kez SÖZCÜ gündeme getirmişti.

Kaynak Sözcü




TIR mağduru paşaya geri görev http://habervizyonu.com/2016/01/10/tir-magduru-pasaya-geri-gorev/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder