10 Ocak 2016 Pazar

Doğubayazıt’ta TIR kuyruğu

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi yakınındaki İran’a açılan Gürbulak Sınır Kapısında, 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Şoförler isyan etti.

İran sınır kapısında çetin kış şartları içerisinde TIR şoförlerinin çilesi sürüyor. Doğubayazıt`a 35 kilometre uzaklıktaki Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İran ve diğer ülkelere geçmek için bekleyen TIR’lar, 15 kilometre uzunluğunda çift sıra kuyruk oluşturdu. Türkiye’nin farklı illerinden gelerek İran’a geçirilmek istenen TIR’lar, işlemlerinin gecikmeli yapılması sebebiyle kuyruğa takıldı.

FOTO:DHA- TIR şoförleri can güvenliklerinin bile olmamasından şikayet etti.

“SULARIMIZ BİLE DONDU”

25-30 kilometreye ulaşan kuyruk TIR’ların çift şerit haline getirilmesi üzerine 15 kilometreye düştü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelere kadar indiği bölgede kuyrukta bekleyen TIR şoförleri mağdur olduklarını anlattı. Şoförlerden Müslüm Salman, “Şu anda Doğubayazıt’tan Gürbulak Sınır Kapısı’na kadar kuyruk var. 4-5 gündür bekliyoruz. Gürbulak Sınır Kapısı`na da ancak 6-7 güne kadar gidebiliriz. Buna çözüm bulunamazsa biz daha fazla bu sıkıntıyı çekemeyiz. Havalar çok soğuk. Dolaplardaki sularımız bile dondu” dedi.

“KURTLARDAN KORKUMUZA AŞAĞI İNEMİYORUZ”

İran’ın kapıları geç açması nedeniyle Türkiye’de de geç açıldığını bu nedenle kuyruk oluştuğunu bildiren Nihat Yılmaz ise “38 kilometreden sıraya girmişim. Aşağıya tuvalet ihtiyacımıza gidermeye çalışıyoruz oda kurtların korkusundan gidemiyoruz çoğu zaman. Can güvenliğimiz yok mağduruz yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu. (DHA)

Kaynak Sözcü




Doğubayazıt’ta TIR kuyruğu http://habervizyonu.com/2016/01/10/dogubayazitta-tir-kuyrugu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder