22 Aralık 2015 Salı

5 militan yurda girdi

Polis ve Jandarma’yı alarma geçiren kritik bilgi Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan geldi.

KAMİL ELİBOL/ANKARA

Suruç, Diyarbakır ve Ankara’da intihar eylemlerine imza atan IŞİD terör örgütünün Suriye’den soktuğu militanları aracılığı ile Türkiye’de yeni eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Polis ve Jandarma’yı alarma geçiren kritik bilgi Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan geldi. MİT, örgütünün kontrolünde bulunan Rakka’da faaliyet yürüten Türk uyruklu 5 IŞİD üyesinin yurda giriş yaptığını tespit etti.

MİT, aldığı istihbaratı İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderdi. MİT raporunda, Abu Murseh Al Turki, Abu Dijana Al Turki, Selahaddin Al Turki, Hamza ve Abu Lokman kod adlı Türk uyruklu 5 IŞİD mensubunun Türkiye’ye gönderildiklerine dikkat çekildi.

EMİR ABU ZER’DEN

5 kişilik IŞİD timinin hedefinde özellikle ABD, Ürdün ve İngiltere’ye ait diplomatik misyonlar olduğu saptandı. İntihar eylemi dahil bir dizi terörist eylem planladıkları belirlenen grubun Suriye’nin Rakka şehrinde faaliyet gösteren Kocaeli Gebze doğumlu Türk vatandaşı ”Abu Zer” kod adlı IŞİD mensubu ile irtibatlı oldukları ve talimatı da bu kişiden aldıkları ortaya çıktı.

Raporda, IŞİD üyelerinin ayrı ayrı Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edildi. Eylem grubundan iki kişinin Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulundukları ve burada örgüte ait hücre evinde gizlendikleri değerlendirildi.

İl Emniyet Müdürlükleri’ne gönderilen yazıda, başta ABD, Ürdün ve İngiltere’ye ait yabancı diplomatik misyonlar, turistik yerler, havalimanları, hudut kapıları, AVM’ler, kent meydanları, miting alanları, ibaret yerleri, metro istasyonları, devlet binaları, polis ve askeri noktalar ile halkın yoğun olarak bulunduğu kalabalık yerlerde olası bir saldırıya karşı duyarlı olunması istendi.

Kaynak Sözcü




5 militan yurda girdi http://habervizyonu.com/2015/12/22/5-militan-yurda-girdi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder