12 Nisan 2016 Salı

Vodafone Arena’da kriz! GSGM mahkemeye gidiyor

Beşiktaş Kulübü’nün pazar günü devlet protokolü ile açılışını yaptığı Vodafone Arena stadıyla ilgili ilk “resmi kriz” patlak verdi…

Siyah – beyazlı yönetimin hem kanunda, hem GSGM hem de TFF talimatlarında “ptotokol tribünlerinin düzenlemesi Gençlik Spor İl Müdürlüğünce yapılır” denmesine karşılık ilk resmi maç olan Bursaspor karşılaşmasında protokolü İl Müdürlüğü’ne vermemesi Beşiktaş Kulübü ile GSGM’nin arasında krize yol açtı.

Kanunda, “Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Genel Müdürlüğüne ait olan ve spor federasyonlarının resmi müsabakalarının yapıldığı spor tesisleri ile Türkiye Futbol Federasyonunca yürütülen profesyonel futbol müsabakalarının oynandığı stadyumların protokol tribünlerinin yerleşim düzeni ve protokol yönlendirmesi Spor Genel Müdürlüğünün talimatları ve protokol listelerinde (Başkent protokolü, spor protokolü ve il protokolü) belirtilen esaslar dahilinde müsabakaların yapıldığı Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğünde yapılmaktadır” denmesine karşılık siyah-beyazlı yönetimin buna uymaması taraflar arasında sert tartışmalara ve gerilime yol açtı.


GSGM yetkilileri Beşiktaş Kulübü’nü kanuna, talimatlara ve yapılan protokollere uymamakla suçlarken konuyla ilgili yasal yollara başvurulacağı belirtildi.

Beşiktaş’ın “Protokol tribününü vermeyiz” tavrı karşısında yaşanan gerilim Ankara ile siyah-beyazlı yönetim arasında ciddi krizlere yol açarken Beşiktaş Kulübü’nün ayrıca Spor Toto ile yapılan protokol ve anlaşmalara da uymadığı ifade edildi.

Kaynak Mynet




Vodafone Arena’da kriz! GSGM mahkemeye gidiyor https://habervizyonu.com/2016/04/12/vodafone-arenada-kriz-gsgm-mahkemeye-gidiyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder