12 Nisan 2016 Salı

Iğdır’da kayıp Nahcivanlının cesedi, Ermenistan sınırında aranıyor

AZERBAYCAN’ın Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinden geldiği Iğdır’da cinayete kurban gittiği bildirilen evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Asef İmanov’un cesedi, Türkiye- Ermenistan sınırında aranıyor.

Özel otomobili ile Nahcivan- Iğdır arası yolcu taşıyan ve 30 Mart günü geldiği Iğdır’da ortadan kaybolan Asef İmanov’dan bu tarihten beri

haber

alınamıyordu. En son Zübeyde Hanım Bulvarında güvenlik kameraları tarafından tespit edilen İmanov’un bulunması için oğlu Gaffur ve iki yakını, Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak bulunmasını istedi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü Nahcivan’da gözaltına alınan Ziyafet Aliyev, Iğdır’da Asef İmanov’u öldürdüğünü ve Bayraktutan köyündeki su kanalına attığını bildirdi. Aliyev’in ifadesi üzerine Jandarma ve AFAD ekipleri, Bayraktutan Köyündeki kanal boyunda ve yakınındaki Türkiye- Ermenistan sınırını oluşturan Aras Nehri üzerinde İmanov’un cesedini botla, çubuklarla arama çalışmaları başlattı. Aramalarda İmanov’un elbise ve cep telefonun bulunduğu, kanalın bağlı olduğu Aras Nehrinde ise Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı dalgıç ekiplerinin arama yapacağı bildirildi.

Azerbaycan uyruklu olan 28 yaşındaki Ziyafet Aliyev’in Nahcivan’da verdiği ifadede, 30 Mart günü Asef İmanov’un ücreti karşılığında Iğdır’da otomobiline binerek kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Bayraktutan köyüne gittiklerini, sürücüyü burada bıçakla öldürdüğünü, cesedini su kanalına attığını ileri sürdü. Üzerindeki paraları aldığını, olay yerinden bu otomobille uzaklaşarak Manisa’nın Akhisar ilçesine gittiğini anlatan Aliyev, 2 gün arkadaşının evinde kaldığını, sonra otomobili yol kenarında bırakarak otobüsle İstanbul’a gittiğini söyledi.
Aliyev’in İstanbul’dan uçakla Bakü üzeri Nahcivan’a gittikten sonra alınan ihbar üzerine yakalanarak gözaltına alındığına işaret eden yetkililer, soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdiler.

 

 

DHA

Kaynak Sözcü




Iğdır’da kayıp Nahcivanlının cesedi, Ermenistan sınırında aranıyor https://habervizyonu.com/2016/04/12/igdirda-kayip-nahcivanlinin-cesedi-ermenistan-sinirinda-araniyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder