12 Nisan 2016 Salı

Gaziantep’te ormanlarda böceklerle biyolojik mücadele verilecek

GAZİANTEP Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, kızılçam ağaçlarına zarar veren yırtıcı böceklerle mücadele etmek için ormanlara 15 bin ‘calosama’ böceği bıraktıklarını söyledi.
Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü’nün Dülükbaba Ormanı içerisinde kurduğu biyolojik mücadele laboratuvarında biyolojik mücadele için yetiştirilen 15 bin ‘calosama’ böceği ormana bırakıldı. Orman İşletme Müdürü Köksal Kaya, bu böcekler ile biyolojik mücadele amaçladıklarını söyledi. Gaziantep’te bulunan ormanların çoğunluklu olarak kızılçam ormanlarından oluştuğunu bildiren Kaya, şöyle konuştu:
“Gaziantep’teki ormanlarımız genelde kızılçam ağırlıklı. Kızılçam ağaçlarımıza yılın bazı dönemlerinde çam kese böceği denilen böcekler zarar verip, fidanların kurumasına yol açıyor. Biz de tabiatı kirletmemek adına biyolojik laboratuvar kurduk. Bu laboratuvarda çam kese böceğine karşı calosama adlı böcek üretiyoruz. Bu predatör böcek çam kese böceğinin tırtıllarını imha ediyor. Bu yöntemle biyolojik mücadele yapıyoruz.”

DHA

Kaynak Sözcü




Gaziantep’te ormanlarda böceklerle biyolojik mücadele verilecek https://habervizyonu.com/2016/04/12/gaziantepte-ormanlarda-boceklerle-biyolojik-mucadele-verilecek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder