12 Nisan 2016 Salı

Donald Trump’tan rakibine suçlama

ABD’de Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimi için Cumhuriyetçi Parti’nin aday adayı olan Donald Trump, partisinin Colorado eyaletinde yaptığı ön seçimlerin şaibeli olduğunu söyledi. Delegelerin üst düzey partililer tarafından belirlendiği Colorado seçimlerinde Trump’ın rakibi Ted Cruz seçilmişti.

Foto: Reuters

Delegeler, partinin başkan adayını kesinleştirmek için Temmuz ayında yapacağı kurultayda adaylara oy verme yetkisine sahip olan parti üyeleri. Delegeler genelde ön seçimle belirleniyor, ancak Colorado’da bunun yerine parti örgütü tarafından belirlendi.
Donald Trump, Fox News’a yaptığı açıklamada partisinin Colorado seçimleri için “Üyelere oy hakkı verilmedi, çarpık bir anlaşma yoluna gidildi, sistem çarpık ve şaibeli. Böyle demokrasi olmaz” dedi.

Foto: Reuters

ÇOCUKLARI OY KULLANAMAYACAK

Trump Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı yarışında hâlâ önde giden aday. Ancak her eyalette ayrı ayrı yapılan seçimlerde 1237 delegenin desteğini elde edemezse kaybetmesi mümkün. Gelecek hafta hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratların New York parti örgütleri başkan adaylarını belirleyecek.

New York’ta yapılacak seçimler aday belirleme süreci açısından son derece önemli görülüyor. New Yorklu bir işadamı olan Trump, New York’taki ön seçimlerde orada oturan üç çocuğundan sadece birinin oy kullanabileceğini söyleyerek, “zamanında kayıt yaptırmamışlar, kendilerini çok suçlu hissediyorlar” dedi.

Foto: Reuters

MEKSİKA’YA DUVAR

Trump’ın göçmenler konusundaki katı tutumu kendi partisi içinde de kaygılara neden oluyor. Bazı üst düzey Cumhuriyetçiler Trump’ın göç konusundaki görüşlerine karşı olduklarını açıkça dile getirdiler. Trump’ın en tartışmalı vaatlerinden biri Meksika ile ABD arasına duvar çekmek ve kayıtlara geçirilmeyen 11 milyon göçmeni sınırdışı etmekti. Trump’ın “Duvar çekelim” sloganı, bazı okullara da yayılmış görünüyor.

Wisconsin’de kız öğrenciler arasında oynanan bir futbol maçı, Latin Amerikalı oyunculara yönelik bir tezahürat haline gelince maç durduruldu. Olayın soruşturulduğu bildiriliyor.

BBC

Kaynak Sözcü




Donald Trump’tan rakibine suçlama https://habervizyonu.com/2016/04/12/donald-trumptan-rakibine-suclama/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder