12 Nisan 2016 Salı

90 kişilik mevsimlik işe, 500 kişi başvurdu

TEKİRDAĞ’ın Saray İlçesi’nde Orman İşlet Şefliği tarafından 90 kişilik mevsimlik olarak işçi alımına yaklaşık 500 kişi başvurdu. Belediye binası girişindeki Türkiye İş Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşurken, çoğunluğu Romanlar’ın oluşturduğu adaylar, işsiz oldukları için bir umutla başvuruda bulunduklarını söyledi.
Saray Orman İşletme Şefliği’nin mevsimlik işçi alacağını açıklaması izdihama neden oldu. Çoğunluğu Romanlar’ın oluşturduğu adaylar mevsimlik de olsa işe girebilmek için İş Kurumu’na akın etti. Saray Belediye Başkanlığı binası girişindeki İş Kurumu önünde uzun kuyruklar oluştu. Kimlikleri ellerinde başvurusu sırası bekleyenler binadan taşarak bahçeye kadar uzandı. Görevlilerin uyarılarına izdiham nedeniyle başvuru işlemleri sıranın oluşturulmasının ardından başlatıldı.
Saray Orman İşletme Şefliği’nin 90 kişi alınacağını duyurmasına karşın yaklaşık 500 kişi elindeki kimlikleriyle başvurusu sırasına girdi. Uzun süren kayıt işlemlerinin ardından işe alınacakların kura ile belirleneceği belirtildi. İşsiz oldukları için bir umutla geldiğini ifade eden Ahmet Yılmaz, “Herkes işsiz bu nedenle başvurular çok oldu. Herkes işe girmek istiyor, mevsimlik bile olsa iş sahibi olmak istiyoruz” dedi.

DHA

Kaynak Sözcü




90 kişilik mevsimlik işe, 500 kişi başvurdu https://habervizyonu.com/2016/04/12/90-kisilik-mevsimlik-ise-500-kisi-basvurdu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder